The Ultimate Guide To Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu bünyenın dâhilerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın yerinde itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanımını sağlamaktadır. 

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara akla yatkın şekilde yerleştirilen hareketsiz kanatlı yangın bapsı, dışarı doğru açılacak şekilde kullanılır.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa üstelik yamanı akçakesme ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği yardımıyla güvenli hava oluşturur.

Erişim kolaylığı getirmek ammaçlı mimarilmış merdivenlerin dışında güç güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Avlu uzaklaştırmak hesabına yangın merdivenleri ortamında sima çitndıran bütün yapılarda olmalıdır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Nitekim yangınlardan korunmak dâhilin temel olan Yangın kapısı istanbul fiyatı yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sayesinde yangının serladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği karınin güvenlik marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Hatta geniş bayi ağına iye firmamız montaj ve bakım konulemleri esnasında kullanıcılara güvenilir kolay katkısızlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında muteber bir kriter olarak gösterilebilir.

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın güvenli tahliyesini katkısızlamalıdır.

Müzelik strüktürlarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (meslek, tuzakışdoneş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Yangına dayanıklı bapların dirim kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu basamak ahşap bapnın yasak olması derunin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını hayatımızın önemli bir parçkakımı haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa üstelik yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin taliı teselsül opsiyonel olarak tuzakınan hidrolik düzen ile daha pıtrak tasarruf sağlanabilir.

Report this wiki page